ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


РФ преговаря с ОАЕ за утилизация на ОЯГ от строящата се АЕЦ

15.12.2017

Русия преговаря за утилизирането на отработено ядрено гориво от изграждащата се в ОАЕ атомна електроцентрала „Барака“, предаде РИА Новости съобщението на ръководителя на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров.

 

 

Съобщението бе направено при откриването на поредното заседание на междуправителствената комисия РФ и ОАЕ.

В края на октомври генералният директор на Федералната служба за ядрен контрол Кристер Викторосън съобщи, че ядреният регулаторен орган на ОАЕ очаква да издаде лиценз за експлоатация на първата атомна електроцентрала в Емирства Барака през 2018 г.
Пускането на централата ще зависи от готовността й. Той също така отбеляза, че в технически план първият енергоблок на АЕЦ е готов за 96%.

Освен това Русия предложи създаването на голям център за зърно в ОАЕ, за да се гарантира стабилността на доставките за страните от Близкия изток.
”Предлагаме да разгледаме създаването в ОАЕ на голям център за зърно за съхранение на руско зърно, за да се осигури стабилно снабдяване със зърно на страните от Близкия изток”, каза министър Мантуров.

Източник: https://vpk-news.ru/news/40110

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари