ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


РФ преговаря с ОАЕ за утилизация на ОЯГ от строящата се АЕЦ

15.12.2017

Русия преговаря за утилизирането на отработено ядрено гориво от изграждащата се в ОАЕ атомна електроцентрала „Барака“, предаде РИА Новости съобщението на ръководителя на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров.

 

 

Съобщението бе направено при откриването на поредното заседание на междуправителствената комисия РФ и ОАЕ.

В края на октомври генералният директор на Федералната служба за ядрен контрол Кристер Викторосън съобщи, че ядреният регулаторен орган на ОАЕ очаква да издаде лиценз за експлоатация на първата атомна електроцентрала в Емирства Барака през 2018 г.
Пускането на централата ще зависи от готовността й. Той също така отбеляза, че в технически план първият енергоблок на АЕЦ е готов за 96%.

Освен това Русия предложи създаването на голям център за зърно в ОАЕ, за да се гарантира стабилността на доставките за страните от Близкия изток.
”Предлагаме да разгледаме създаването в ОАЕ на голям център за зърно за съхранение на руско зърно, за да се осигури стабилно снабдяване със зърно на страните от Близкия изток”, каза министър Мантуров.

Източник: https://vpk-news.ru/news/40110

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари