ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ Козлодуй – Започна плановия годишен ремонт на пети блок

21.04.2012

На 21 април в 2 часа и 02 мин. 1000-мегаватовият пети блок на АЕЦ “Козлодуй” бе спрян за планов годишен ремонт в съответствие с графика за работа на блоковете, съгласуван с “Електроенергиен системен оператор” ЕАД.

По време на престоя ще бъдат извършени планираните ремонтни дейности и профилактика на оборудването. Реакторът ще бъде презареден със свежо ядрено гориво за следващата, 19-та по ред, горивна кампания. Предвижда се ремонтът на пети блок да приключи в края на м. май.

Шести енергоблок – другият 1000-мегаватов блок на АЕЦ “Козлодуй”, работи със 100% от мощността си.

AtomInfo.bg ще се постарае да информира подробно читателите си за конкретните ремонтни дейности и профилактични мероприятия извършвани по време на ПГР.

На пресконференцията в централата изпълнителният директор Александър Николов съобщи:

“В момента на пети блок се извършват изпитания, които съгласно технологичния регламент за безопасна експлоатация предхождат самия планов ремонт. Тяхната цел, на тези изпитания,са една поредна дефектовка на оборудването, при което ако открием някакви дефекти да бъдат отстранени по време на планирания ремонт”.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари