ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Westinghouse обсъжда групова оферта за участие в търга за изграждане на АЕЦ в Саудитска Арабия

30.11.2017

Американската компания Westinghouse, дъщерна на японския конгломерат Toshiba, води преговори с други американски компании, за да сформира консорциум за участие в търга за строителството на два ядрени енергоблока в Саудитска Арабия, съобщи Ройтерс.

 

 

През октомври Саудитска Арабия предприе първата стъпка към провеждане на официален търг, като изпрати до редица компании от атомната индустрия искане за предоставяне на информация.

Участието в търга би било важна стъпка за Westinghouse, след като компанията подаде заявка за банкрут, а американски енергийни компании изоставиха плана за завършване на строената от нея АЕЦ „Ви Си Съмър“ с реактори AP1000.
Toshiba, която търси купувач за Westinghouse, също се отказа от плановете за строителството на енергоблокове с AP-1000 на Westinghouse във Великобритания и Индия.

Ако други компании се присъединят към консорциума на Westinghouse, това ще покаже, че те считат, че концепцията за AP1000 все още е жизнеспособен конкурент на френските, руските, южнокорейските и китайските модели реактори.

Подробности на: https://uk.reuters.com/article/us-saudi-nuclear-usa-exclusive/exclusive-westinghouse-discussing-group-bid-for-saudi-nuclear-tender-sources-idUKKBN1DL1BF

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари