ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Европа ще даде на Русия пари за допълнителни дейности по изваждането на ОЯГ в Андреевия залив

30.11.2017

„Асамблеята на държавите-донори се съгласи да отдели средства за работата, необходима за привеждане на басейна в сградата на хранилището в радиационно-безопасно състояние, където се намират дефектни горивни касети”, казва Андрей Голин, директор на Федералния център за ядрена и радиационна безопасност – ФЦЯРБ.

 

Изваждането на горивни касети от третия отсек на хранилището за мокро съхранение на отработено ядрено гориво понастоящем не се извършва, тъй като радиационният фон надвишава допустимите стойности.

Наскоро в Лондон Асамблеята на държавите-донори одобри отпускането на допълнително финансиране за работата по подготовката за изваждане на шест касети с отработено ядрено гориво от складовото съоръжение – басейнов тип в залива Андреев, Мурманска област.

„Асамблеята на държавите-донори се съгласи да отдели средства за работата, необходима за привеждане на басейна в сградата на хранилището, в който се съхраняват дефектни горивни сборки в радиационно-безопасно състояние.
Ще бъде монтирана допълнителна радиационна защита, като по този начин ще се намали радиационното натоварване, което ще позволи с минимални дозови натоварвания да се пристъпи към монтажа на оборудване за изваждане на отработено ядрено гориво“, каза Андрей Голин.

Още подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-165752?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари