ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Toshiba” има намерение да продаде “Westinghouse” за 4 милиарда лири

23.11.2017

„Тошиба“ съобщи, че планира да продаде банкрутиралия си бизнес, свързан с ядрени реактори в лицето на „Уестингхаус“. Това ще помогне за спасяването на проекта за АЕЦ „Мурсайд“ във Великобритания.

 

Японският конгломерат съобщи на 19 ноември, че иска да набере 600 милиарда йени (4 милиарда лири), за да има налични средства, с което да избегне делистването си от Токийската фондова борса.

Средствата ще бъдат използвани, за да се гарантират евентуални искове срещу „Уестингхаус“, която трябваше да построи енергоблока в АЕЦ в Къмбрия, но по-рано тази година компания подаде иск за банкрут.

„Тошиба“ притежава проекта за изграждане на британската АЕЦ „Мурсайд“, но заявява, че не може да го финансира заради огромните си финансови трудности.

Продажбата на американския ядрен бизнес на „Тошиба“ може да разчисти пътя за друг инвеститор, който да поеме и придвижи проекта на британската компания NuGen, която разработва проекта за АЕЦ „Мурсайд“ и е собственост на „Тошиба“.

Източник: http://www.telegraph.co.uk/business/2017/11/19/toshiba-plans-sell-us-nuclear-division-westinghouse-raise-4bn/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари