ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ завърши прегледа на безопасността в изследователския реактор BR2 в Белгия

17.11.2017

Екип от Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) приключи седемдневна мисия, целяща да прегледа безопасността на белгийския изследователски реактор BR2.

 

 

Мисията бе поискана от Федералната агенция за ядрен контрол на Белгия.

Реактор BR2 отговаря за близо една четвърт от глобалното производство на радиоизотопи за медицински и индустриални цели, включително за лечение на рак и медицинска диагностика.

„Операторът на BR2 е постигнал значителен напредък при изграждане на ефективна програма за управление на стареенето“, заяви Амгад Шокр, част от екипа на МААЕ.
„Остава да се работи за идентифициране и въвеждане на допълнителни практически подобрения за продължаване на безопасността на работата на реактора в съответствие с най-новите стандарти за безопасност на МААЕ“, добави той.

BR2 е един от трите работещи изследователски реактора в Белгийския център за ядрени проучвания (SCK-CEN) в Мол, Североизточна Белгия.

Подробности на: https://www.iaea.org/newscenter/pressreleases/iaea-concludes-safety-review-at-br2-research-reactor-in-belgium

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари