ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия и Филипините приеха редица съвместни документи, включително и в ядрената сфера

19.11.2017

На 14 ноември в Манила Министерството на енергетиката на Филипините и руската корпорация „Росатом“ подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество.

 

 

Страните възнамеряват да работят в сферата на развитие на националната ядрена инфраструктура във Филипините за подкрепа на по-нататъшното реализиране на ядрената енергийна програма на островната държава.

Партньорите ще изучат потенциала за изграждане във Филипините на наземни и плаващи АЕЦ на базата на малки модулни реактори.

Освен това ще бъде направена оценка на техническото състояние на АЕЦ „Батан“ за определяне на възможността за нейната разконсервация и по-нататъшното извеждане от експлоатация (централата е построена през 1976 година по проект на “Westinghouse” но никога не е въвеждана в експлоатация – б.р.).

„Днес ние се договорихме за сътрудничество по широк кръг въпроси.
„Росатом“ притежава уникален опит в областта на реализиране на проекти за изграждане на АЕЦ и развитие на ядрената инфраструктура в много страни по целия свят и ние сме готови активно да споделим този опит с нашите филипински партньори“, отбеляза заместник генералният директор и директор на Блока по международна дейност на „Росатом“ Николай Спаский.

Подробности на: http://www.rosatom.ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари