ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През 2018 година Русия ще бъде готова за излизането на страните от Прибалтика от нейната енергийна система

15.11.2017

Павел Ливински, ръководител на компанията «Российские сети»  (руски мрежи), съобщи във вторник на руския президент Владимир Путин за плановете да бъдат изпълнени всички необходими мерки, свързани с оттеглянето на балтийските страни от руската енергийна система през първата половина на 2018 година.

 

Държавният глава, по време на посещение в ситуационния и аналитичен център на „Россети“, обърна внимание на входящата информация за функционирането на мрежите в северозападната част на страната и затова разпита за отношенията с балтийските страни.

„В момента захранващият пръстен е свързан с Беларус, Русия, Естония, Латвия, Литва“, каза Ливински (цитиран от ТАСС), като отбеляза, че се изграждат електропроводи още в няколко направления.

„Това са необходимите мерки, за да се осигури необходимото ниво на надеждност, да се свържат в пръстен северозападната система и центъра, за да се прекъснат връзките между Русия и Естония, Беларус и Литва, Калининград и Литва“, обясни ръководителят на компанията.

Според него балтийските държави планират да проверят излизането от руската енергийна система за 2019 година. „Планираме да изпълним всички необходими мерки през първата половина на 2018 година“, увери Левински.

Ръководителят на Министерството на енергетиката Александър Новак отбеляза, че в района на Калининград понастоящем се извършва изграждането на необходимите съоръжения за изпълнението на тези планове.

Източник: https://www.pnp.ru/economics/rossiya-gotovitsya-k-vykhodu-stran-pribaltiki-iz-ee-energosistemy-v-2018-godu.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари