ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Заради кръстосаното субсидиране цените на електроенергията за населението в Русия, Беларус и Казахстан са най-ниските в Европа

12.11.2017

Енергийните специалисти сравняват начина, по който се различават тарифите за електроенергия в Беларус и още 8 държави – Германия, Великобритания, Гърция, Полша, Литва, Латвия, Русия и Казахстан.
В Беларус, според Belenergo, се заплаща за консумираната електроенергия по една от най-ниските тарифи.

 

Например в Германия населението плаща за електроенергия – 32,7 цента на киловатчас, във Великобритания – 23,5 цента, в Гърция – 19,6 цента, в Латвия – 18,1 цента, в Полша – 16 цента, в Литва – 13,9 цента. Данните за европейските държави бяха анализирани за 2015 година.

Руснаците са плащали за консумирана електроенергия по 4,7 цента на киловатчас (данни за региона на Брянск през първата половина на 2016 г.), а казахите – 6,3 цента (данни за град Алмати на 1 април 2016 година).

Беларусите плащат за електроенергия през 2016 година по 5,17 цента на киловатчас. Това е по-малко, отколкото във всички горепосочени европейски страни, а също и в Казахстан, но по-скъпо, отколкото в Русия.

В същото време тарифите за предприятията са по-високи от тези за населението, само в Казахстан, Русия и Беларус.

Подробности на: https://finance.tut.by/news568331.html

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

В еуфорията около получаване на лицензията за експлоатация на пети енергоблок на АЕЦ “Козлодуй” (http://atominfo.bg/?p=60375 ) съвсем незаслужено бе отминат един важен факт –...

Още »

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари