ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ленинградска АЕЦ – Завърши плановият ремонт на първи блок за възстановяване ресурсните характеристики на графитната зидария

10.11.2017

Първият енергиен блок на Ленинградската АЕЦ който започна от 14 октомври 2017 година, е изведен в номинална мощност след изпълнението на програмата за възстановяване на ресурсните характеристики на графитната зидария.

 

Понастоящем в експлоатация функционират и четирите енергоблока на Ленинградската АЕЦ, които имат общо натоварване от 3 500 MW, съобщават пресслужбата на централата.

Радиационната обстановка на площадката на централата и в зоната за наблюдение е в границите на естествените фонови стойности.

Ленинградската атомна електроцентрала е клон на АО „Концерн Росэнергоатом“.

Атомната електроцентрала се намира на брега на Финския залив край град Сосновый Бор, на 80 километра западно от Санкт Петербург.
Ленинградската АЕЦ  е първата в страната централа с реактори РБМК-1000 (уран-графитни ядрени реактори от канален тип на топлинни неутрони).
Атомната електроцентрала включва четири енергийни блока с електрическа мощност по 1000 MW всеки.

Източник: https://www.seogan.ru/perviiy-blok-leningradskoiy-aes-viveden-na-nominalnuyu-moshnost-posle-remontnix-rabot-po-programme-vrx-2017-goda.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари