ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Новите власти във Франция могат да се откажат от антиядрените програми на своите предшественици

10.11.2017

Френското правителство ще коригира политиката на предишния президент Франсуа Оланд, за намаляване количеството на атомните електроцентрали „в по-реалистична посока”.
Това заяви министърът на околната среда Никола Юло (Nicolas Hulot)  на пресконференция в Париж във вторник.

 

Предишното правителство на Франсуа Оланд през 2015 г. постигна приемането на закон, който постави целта да се намали делът на ядрената енергия в енергийния баланс до 50% към 2025 г. от сегашните 75%.
Както каза Никола Юло, такива срокове са изключително нереалистични, но не посочи други целеви показатели.

„Ние възнамеряваме да намалим дела на ядрените генерации, но разбираме, че бързането по този въпрос ще доведе до увеличаване на емисиите на CO2, както и да постави под съмнение енергийната сигурност на Франция и да създаде проблеми с поддържането на работни места“, каза министърът.

Юло също обеща, че най-старата френска атомна електроцентрала «Фессенхайм»  ще бъде затворена през следващите пет години, Тоест, по време на управлението на сегашния президент Емануел Макрон. По-рано, малко след избирането му през май 2017 г., Макрон и Юло обявиха намерението си да продължат политиката на Оланд да намали броя на атомните електроцентрали и да затвори 17 от 58-те енергийни блока на страната до 2025 година.

В противовес на тази политика, държавната компания EDF, която управлява атомните електроцентрали във Франция, вместо това се застъпва за удължаването на живота на своя ядрен парк от сегашните 40 на най-малко 50 години.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2017/11/08/80698

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари