ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларус изпрати на Европейската комисия докладa за стрес-тестовете на Беларуската АЕЦ

09.11.2017

Беларус изпрати на Европейската комисия национален доклад за стрес тестовете на Беларуската атомна електроцентрала проведени в края на 2016 година.

 

 

За това, според БЕЛТА, съобщи ръководителят на „Госатомнадзор“ Олга Луговская.

Според нея Минск е изпълнил всички свои задължения: „В края на октомври, на 30-ия ден, връчихме този документ със придружаващите документи на Министерството на външните работи за препращане към Европейската комисия“.

По време на стрес тестовете експертите по европейската методология анализираха стабилността на атомната електроцентрала към екстремни природни явления. Дори за тези, които на практика са невъзможни на територията на Беларус.

Резултатите от тестовете показаха високата степен на безопасност на БелАЕЦ, но скоро ще бъде разработен план за укрепване на запасите за безопасност. В препоръките ще се вземат предвид и съветите на европейските експерти.

Беларуската АЕЦ се строи близо до град Островец, недалеч от границата с Литва. Първият блок на централата се планира да бъде пуснат в експлоатация през 2019-та, а втория – през 2020 година.

Източник: http://freesmi.by/obshhestvo/262059

Tags: , ,

One Response to Беларус изпрати на Европейската комисия докладa за стрес-тестовете на Беларуската АЕЦ

  1. Красимир Христов on 09.11.2017 at 6:16

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари