ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Энергоатом“ планира да спре за продължителен ремонт трети блок на Ровнвнската АЕЦ за ПСЕ

09.11.2017

През декември спират за ремонт, поради завършване на 30 годишния срок за експлоатация трети енергоблок на Ровненската АЕЦ.

 

НАЭК „Энергоатом“ планира да изведе в ремонт трети блок на Хмелницката АЕЦ през декември 2017 година, за да изпълни всички дейности, необходими за удължаване на живота на блока (ПСЕ).
Това каза ръководителят на компанията Юрий Недашковски каза пред журналисти на 3 ноември след представянето на нефинансовия доклад на „Энергоатом“ за 2016 година.

“Съответното заявление за ПСЕ вече е подадено. Блокът ще бъде в ремонт дълго време за извършване на дейности за удължаване на експлоатационния му живот „, каза той.

Според Недашковски на всички блокове на дружеството е възможно да се предприемат мерки за удължаване на срока на тяхната експлоатация.

„Енергоатом“ смята, че неговата задача е да удължи експлоатационния живот на съществуващите атомни електроцентрали, за да се гарантира високо ниво на производство на електроенергия в бъдеще.
Компанията планира ПСЕ на 9 от 15-те енергоблока в рамките на 6 години, тъй като проектният им срок за експлоатация приключва до 2020 година.

На три от енергоблоковете ПСЕ завърши

През септември 2016 година ГИЯРУ реши да удължи жизнения цикъл на първия блок на Запорожската АЕЦ до 23 декември 2025 година, а през октомври на втори блок на тази централа до 19 февруари 2026 година. На 3-ти ноември бе решено да се удължи животът на трети блок на същата електроцентрала – до 5 март 2027 година.

Източник: https://economics.unian.net/energetics/2228116-energoatom-planiruet-v-dekabre-vyivesti-v-remont-tretiy-blok-rivnenskoy-aes-dlya-prodleniya-ego-ekspluatatsii.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари