ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Очаквано събитие – брифинг “Стрес-тестове на Беларуската АЕЦ: първите резултати”

05.11.2017

Брифинг „Стрес тестове на Беларуската АЕЦ: Първи резултати“ ще се проведе в пресцентъра на БелТА на 8 ноември от 12.00 часа.

 

 

На брифинга ще присъстват ръководители и членове на Междуведомствената работна група по подготовка на Националния доклад за целева преоценка на безопасността на беларуската атомната електроцентрала (стрес-тестове): ръководителят на Департамента по ядрена и радиационна безопасност в Министерството на извънредните ситуации на Република Беларус Олга Луговская (ръководител на екипа), заместник-генералният директор по научната дейност на ГНУ “ОИЭЯИ-Сосны” Александър Трифонов, директорът на „Центъра за Геофизичен мониторинг към Националната академия на науките на Беларус“ Аркадий Аронов и заместник-главният инженер на РУП “Белорусская атомная электростанция” Александр Парфенов.

Стрес тестове се извършват във всички атомни електроцентрали след аварията в японската АЕЦ „Фукушима-1″, за да се оцени устойчивостта към екстремни въздействия.
Стрес тестовете в Беларуската атомна електроцентрала бяха проведени през 2016 година в съответствие с европейската методика, като бяха взети предвид препоръките, основани на спецификациите, разработени от Европейската комисия и Европейската група на регулаторите за ядрената безопасност (ENSREG).
Те показаха устойчивостта на БелАЕЦ към екстремални въздействия.

Източник: http://news.21.by/society/2017/11/04/1392842.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари