ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


КНДР – Възможно е при срутване на тунел в района на ядрения полигон Пунгери да са загинали около 200 души

03.11.2017

Около 200 души вероятно са загинали в КНДР в резултат на срутване в един от строящите се тунели в района на ядрения полигон Punggye-Ri (окръг Килджу, провинция Hamgyong-pukto).

 

Това съобщи във вторник японския телевизионен канал „The Asahi Shimbun“, който се позовава на свои източници.

Според него, около 100 души, които са работили по изграждането на тунела, е възможно да са затрупани при първото срутване.
Предполага се, че по-късно около 100 души са загинали по време на операцията за търсене и спасяване, тъй като е настъпил друг скален колапс.

Времето, в което са настъпили тези инциденти, не се посочва, но е отбелязано, че това е било около 10 септември.
Причината за срутването вероятно е ядреното изпитание от 6 септември, което доведе до нестабилност на скалния масив в радиус няколко километра от мястото на взрива.
В края на септември и през октомври в района на изпитателния полигон бяха фиксирани подземни трусове, окончателни заключения за естеството на които не могат да се направят.

Още много подробности и снимки на: https://www.thesun.co.uk/news/4806082/north-korea-nuclear-base-collapses-killing-200-radioactive-leak-fears-latest-updates/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари