ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В края на 2018 година Франция ще реши колко АЕЦ да закрие

01.11.2017

Франция ще съобщи детайлите за това колко ядрени реактора ще спре, за да изпълни целите си по намаляване на ядрената енергия в края на 2018 г.

 

Това съобщи министърът на околната среда Никола Юло в интервю за вестник „Льо Монд“.

Франция цели да намали дела на ядрената енергия в производството на електроенергия до 50% през 2025 година от настоящите 75%.

Затварянето на АЕЦ е щекотлив въпрос, тъй като в сектора работят хиляди хора, а възобновяемите енергийни източници като алтернатива се стремят да увеличат своя дял бързо, за да задоволят енергийните нужди на страната.

Според Френския национален съвет за индустрията, ядрения сектор поддържа около 220 000 работни места – директно или индиректно.

През юли Юло заяви, че 17 от всички 58 ядрени реактора в страната могат да бъдат закрити, за да се изпълнят целите на правителството, но в по-нататъшните си коментари по темата, той не се придържаше към тази прогноза.

Подробности на: http://www.reuters.com/article/us-france-nuclearpower/france-to-decide-by-end-2018-how-many-nuclear-plants-to-shut-minister-idUSKBN1CX0KP

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари