ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Порт Певек (Чукотка) прие първите за тази година плавателни съдове с материали за строителството на бреговите съоръжения за ПАТЕЦ

31.10.2017

Пристанището на град Певек (Чукотски автономен окръг) прие първите за тази година плавателни съдове с поредната партида строителни материали за изграждане на бреговата инфраструктура за уникалната и единствена в света плаваща атомна топлоелектроцентрала (ПАТЕЦ), която се изгражда в Русия.

В края на миналата седмица с корабите „Кузнецов“ и „Сабетта“ в Певек от Архангелск пристигнаха почти 100 тона пясък, чакъл и цимент, както и метални конструкции за осигуряване на дейностите за строителството на хидротехническите съоръжения и инфраструктурната връзка със сушата.

От юли 2016 г. плаващият енергоблок „Академик Ломоносов“ преминава швартови изпитания в „Балтийски завод – Съдостроене“ за проверка на работоспособността и проектните характеристики на оборудването и системите.

След приключването на швартовите изпитания и дейностите по подготовка на плаващия енергоблок за транспортиране, през май 2018 г. той ще бъде изтеглен до град Мурманск, където през октомври ще се състои зареждането на ядрено гориво в реактора, а през ноември същата година – физическият пуск на енергоблока.

Подробности на:  http://portnews.ru/news/248005/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари