ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Санкт Петербург завършват изпитанията на уникалната плаваща атомна електроцентрала „Академик Ломоносов“

29.10.2017

В този уникален комплекс – плаващата атомна топло-електроцентрала „Академик Ломоносов“ – се провеждат серия от изпитания.

 

Досега всичките преминават без забележки.

В петък, на борда на строго охранявания плавателен съд, бяха приети журналисти – корабостроителите им устроиха подробна екскурзия.
Гостите видяха и заснеха всички ключови съоръжения на ПТЕЦ.

Изпитанията на оборудването се провеждат без ядрено гориво на борда на кораба.
Ядреното гориво ще бъде доставено отделно в базата на „Росатомфлот“ в Мурманск, където след зареждането му ще се стартират двете реакторни установки (РУ) и ще се проведат всички планирани изпитания (http://atominfo.bg/?p=57790 ).

Същинските изпитания на топло-електроцентралата като цяло ще се извършат след транспортиране на плавателния съд до Певек и свързването към бреговите съоръжения.

В 3 минутното видео ще видите уникални фрагменти от вътрешността на плаващата атомна електроцентрала и ще научите интересни подробности, които досега не са публикувани в СМИ.
Не го пропускайте на: http://www.rtr.spb.ru/vesti/vesti_2014/news_detail.asp?id=24006

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19