ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – «Турбоатом» ще достави на Запорожската АЕЦ кондензатори във връзка с ПСЕ на енергоблоковете

29.10.2017

„Ние значително разширяваме сътрудничеството си в рамките на програмата за заместване на вноса по модернизацията на съществуващия реакторен парк и разчитаме на «Турбоатом» по време на изграждането на нови мощности при избора на технологиите за турбинния остров“, отбеляза президентът на НАЭК «Энергоатом».

 

 На работно посещение в Запорожската АЕЦ бяха генералният директор и генералният конструктор на „Турбоатом“ Виктор Субботин и Евгени Левченко.

„Като завод-производител по време на изграждането на атомната електроцентрала доставихме нашите турбини с кондензатори за всичките шест блока на ЗапАЕЦ“. Днес завършихме монтажа на нов кондензатор на трети енергоблок, който вече е в етап на ПСЕ.
Модернизираният блочно-модулен кондензатор е създаден по нова проектна документация с използване на нови материали. Подобни кондензатори са доставени и на други атомни електроцентрали и са осигурили ПСЕ с 30 години.
Ние сме уверени, че това ще бъде направено във всички блокове на ЗапАЕЦ“, коментира Виктор Суботин, генерален директор на „Турбоатом“.

Подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-164833?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19