ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Калининска АЕЦ – Завърши общественото обсъждане за въвеждане в редовна експлоатация на 4-ти блок на 104% от номиналната мощност на РУ

29.10.2017

 В Удомля (Тверска област) бяха проведени публични обсъждания по материалите за обосноваване на лицензия за експлоатация на блок 4 на Калининската АЕЦ на 18-месечен горивен цикъл при мощност на реакторната установка 104% от номиналната.

По време на публичните изслушвания бяха представени подробни доклади за всички възможни аспекти на въздействието на околната среда от работата на блок 4 при мощност на РУ 104% от номиналната.

Заместник-главният инженер за експлоатацията на 2-рия етап на централата (блокове 3 и 4 – б.р.) Александър Шенбергер отбеляза, че реактор № 4 е в опитно-промишлена експлоатация (ОПЕ) от 2015 година в съответствие с одобрената програма и решението на „Ростехнадзор“ за провеждане на ОПЕ на повишено ниво на мощност от 104%. Той разказа подробно за мерките за повишаване на топлинната мощност на реакторната установка на блок 4, които бяха извършени на етапите на проектиране, изграждане и пускане в експлоатация на блока.

Представители на обществеността изразиха своето мнение относно обосновката на лицензията. Повечето от тях подкрепиха експлоатацията на енергийния блок в 18-месечния горивен цикъл с мощност на РУ 104% от номиналната и се съгласиха, че безопасността на атомната електроцентрала ще бъде напълно гарантирана.

Съгласно регламента, всички присъстващи имаха възможност да зададат на експертите въпроси, представляващи интерес за тях, които засягат предимно различни аспекти на безопасната експлоатация, дейностите по опазване на природата, извършвани от Калининската АЕЦ. На всеки от въпросите бе даден изчерпателен отговор.

Подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-164837?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари