ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Министерството на енергетиката и китайската CNNC обсъдиха въпроса за организация на производството на ядрено гориво в Украйна

31.10.2017

Министерството на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна и Китайската национална ядрена корпорация (CNNC) обсъдиха въпроса за организацията на производството на ядрено гориво в Украйна, съобщиха от пресслужбата на Министерството на енергетиката.

Съответният въпрос беше повдигнат по време на срещата на заместник-министъра на енергетиката на Украйна Наталия Бойко и президента на CNNC Си Цзяцзе на 26 октомври.

„Страните обсъдиха разширяването на сътрудничеството в развитието на ядрената индустрия на Украйна и Китай, организацията на производството на ядрено гориво и съвместното изпълнение на инвестиционен проект въз основа на новопостроена мина в Новоконстантиновското находище на уранова руда, се казва в съобщението.

Както беше отбелязано от Министерството на енергетиката бе повдигнат въпроса за привличане на Китайската банка за развитие – China Development Bank (CDB) за финансиране на проекта за Новоконстантиновското находище.

За справка

Както бе съобщено по-рано, министърът на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна Игор Насалик съобщи за интереса на Westinghouse и една от френските компании за изграждане на завод за производство на ядрено гориво в Украйна.

Източник: http://reform.energy/news/minenergouglya-i-kitayskaya-cnnc-obsudili-vopros-organizatsii-proizvodstva-yadernogo-topliva-v-ukraine-3699

Tags: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

В еуфорията около получаване на лицензията за експлоатация на пети енергоблок на АЕЦ “Козлодуй” (http://atominfo.bg/?p=60375 ) съвсем незаслужено бе отминат един важен факт –...

Още »

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари