ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Министерството на енергетиката и китайската CNNC обсъдиха въпроса за организация на производството на ядрено гориво в Украйна

31.10.2017

Министерството на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна и Китайската национална ядрена корпорация (CNNC) обсъдиха въпроса за организацията на производството на ядрено гориво в Украйна, съобщиха от пресслужбата на Министерството на енергетиката.

Съответният въпрос беше повдигнат по време на срещата на заместник-министъра на енергетиката на Украйна Наталия Бойко и президента на CNNC Си Цзяцзе на 26 октомври.

„Страните обсъдиха разширяването на сътрудничеството в развитието на ядрената индустрия на Украйна и Китай, организацията на производството на ядрено гориво и съвместното изпълнение на инвестиционен проект въз основа на новопостроена мина в Новоконстантиновското находище на уранова руда, се казва в съобщението.

Както беше отбелязано от Министерството на енергетиката бе повдигнат въпроса за привличане на Китайската банка за развитие – China Development Bank (CDB) за финансиране на проекта за Новоконстантиновското находище.

За справка

Както бе съобщено по-рано, министърът на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна Игор Насалик съобщи за интереса на Westinghouse и една от френските компании за изграждане на завод за производство на ядрено гориво в Украйна.

Източник: http://reform.energy/news/minenergouglya-i-kitayskaya-cnnc-obsudili-vopros-organizatsii-proizvodstva-yadernogo-topliva-v-ukraine-3699

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари