ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В АО “СНИИП” е разработена интелигентна система за екологичен мониторинг за различни отрасли на промишлеността

28.10.2017

В АО „СНИИП“, част от машиностроителното подразделение на „Росатом“ – „Атоменергомаш“, е разработена интелигентна система за екологичен мониторинг.

 

Тя позволява да се осигури пълен контрол на екологичната обстановка в промишлените предприятия, енергетиката и други индустрии, като системата позволява да се предотвратят извънредните ситуации и да се минимализират техните последствия.

Системата за екологичен мониторинг е програмна платформа на много нива, която включва съвкупност от контролируеми параметри от различни направления.
Тя решава задачи от радиацонния и химически контрол, извършва технологичен контрол на помещенията, анализ на състоянието на въздуха, почвата и водата.

Подробно описание на системата на: http://www.rosatom.ru/journalist/news/v-atomenergomashe-razrabotana-intellektualnaya-sistema-ekomonitoringa-dlya-razlichnykh-otrasley-prom/?sphrase_id=180033

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари