ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Още към 2020 година Китай ще направи “зелената” енергетика достъпна

27.10.2017

Чрез държавната кампания за насърчаване на “зелената” енергия Китай вече значително намали дела на въглищата в енергийния сектор на страната и построи повече електроцентрали на възобновяеми енергийни източници

 

Цената на енергийните проекти, базирани на нетрадиционни енергийни източници в Китай, ще намалее значително до 2020 година, поради намаляването на разходите за оборудване и подобряването на дизайна на компонентите, съобщиха от Агенция „Синхуа“ на 24 октомври.

Цената на проектите за топлинна, вятърна и слънчева енергия постоянно намалява от 2011 г. до 2015 г., каза Лиу Шизен, заместник-председател на Института по планиране в областта на електроенергетиката и инженеринга.

През предходния период цената на проектите, базирани на нетрадиционни източници на енергия намаля, включително благодарение на 19% понижение на лихвените проценти по кредитите, добави Лю.
В допълнение, разходите за оборудване са намалели с 12%, а инжеринговите разходи са намалели с 8%. Въпреки това разходите за водноелектрически проекти нарастват, тъй като тяхното строителство продължава да се пренасочва все повече към по-високите планински райони, където както инженерните разходите, така и разходите за обслужване на персонала са значително по-високи.

„Все още има много възможности за намаляване разходите за проекти за топлинна, вятърна, водна и слънчева енергия, тъй като нивото на производство на оборудването и технологичното ниво на страната непрекъснато нарастват“, каза Лиу.
Чрез правителствена кампания за насърчаване на “зелената” енергия Китай вече значително намали дела на въглищата в енергийния сектор на страната и построи още електроцентрали на възобновяеми енергийни източници.

Според правителствения план за периода 2016-2020 г. до края на 2020 г. възобновяемата енергия ще трябва да осигури 1.9 трилиона kWh електроенергия или 27% от общата енергия, произведена в страната.
Китай активно развива „зелената“ енергетика в страната, защото огромното население и огромния брой производствени предприятия води до сериозно замърсяване на въздуха в индустриалните градове.

Подробности: https://regnum.ru/news/cultura/2337923.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари