ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Энергоатом“ и Toshiba подписаха меморандум за взаимно разбиране и развитие на сътрудничеството при модернизирането на украинските АЕЦ.

10.11.2017

 Държавното предприятие НАЕК Energoatom и японската Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation подписаха меморандум за разбирателство в ядрената енергетика с цел да развият сътрудничество за модернизиране на турбогенераторното оборудване на атомните електроцентрали в Украйна.

Според пресслужбата на 25 октомври в Киев беше подписан документ за сътрудничество по въпросите на увеличаването на мощността, ефикасността и безопасността на енергийните блокове на АЕЦ чрез модернизация на турбинното оборудване от президента на „Энергоатом“ Юрий Недашковский и вицепрезидента на Toshiba ESSC Горо Янасе (Goro Janase).

„Ние сме убедени, че нашата съвместна работа не само ще помогне за увеличаване на мощността на турбогенераторите на украинските АЕЦ, но и ще даде допълнителен тласък за развитието на местните технологии за атомни електроцентрали“, се цитират в съобщението думите на ръководителя на НАЭК.

„Ние сме убедени, че установяването на взаимноизгодни отношения между нашите компании ще позволи на“Энергоатом“ да осъществи модернизация на ядрените си електроцентрали, да увеличи мощността им и стабилни доставки на електроенергия, а Toshiba да разшири бизнеса си за доставка на ядрено оборудване на украинския флот от АЕЦ и да допринесе за постигането на целите на „Энергоатома“, отбеляза Горо Янасе.

По време на срещата беше постигнато споразумение за създаването на управителен комитет, който ще включва двама съпредседатели (по един представител от всяка страна) и членове на комитета.
Членовете на комитета ще координират всички въпроси на сътрудничеството в рамките на този меморандум и ще разработят подходящи търговски споразумения (или серия от сделки), основаващи се на това сътрудничество, например споразумение за доставки на оборудване.

За справка

„Енергоатом“ е оператор на четирите действащи АЕЦ в Украйна, разполага с 15 енергийни блока, оборудвани с водно-водни енергийни реактори с обща мощност 13,835 GW.

Източник: http://interfax.com.ua/news/economic/457179.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари