ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ – Балтийската АЕЦ не заплашва Полша и Литва

25.10.2017

Балтийската АЕЦ в Калининградска област съответства на стандартите за безопасност на МААЕ.
До този извод стигнаха независими експерти в хода на проверката на ОВОС на централата, координирана от МААЕ през 2015 г.

На провелата се в Калининград конференция „Екологична и радиационна безопасност на обектите от атомната енергетика“ началник отделът по радиационна оценка от министерство на здравеопазването на Великобритания Антъни Биксън заяви, че от 2013 г. до 2015 г. по искане на руската корпорация „Росатом“ е проведена експертна оценка на ОВОС на проекта за Балтийската АЕЦ.

„Може да се отбележи, че групата експерти бе удовлетворена от отговорите, които бяха подготвени от специалистите, разработили ОВОС и като цяло от работата по извършване на оценката.
Според резултатите от проверката, бе направен извода, че радиологичната безопасност на Балтийската АЕЦ съответства на нормите и стандартите на безопасност на МААЕ“, уточни Бекстън.

Според ОВОС при възникване на извънредна ситуация, която може да доведе до изхвърляне на вредни вещества в атмосферата, населението и околната среда няма да бъдат подложени на въздействие, което е опасно за живота и здравето им.
На териториите на съседните държави – Полша и Литва, няма да бъдат необходими мероприятия за защита.

Подробности на: https://regnum.ru/news/economy/2336491.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари