ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Александр Новак коментира сроковете за започване строителството на АЕЦ «Аккую» в Турция

22.10.2017

Русия трябва да получи лицензия, а след това ще започне строителството на атомната електроцентрала Акуюу на територията на Турция, заяви на 21 октомври пред журналистите ръководителят на Министерството на енергетиката Александър Новак.

 

 

Според него Русия ще може да започне да полага основите и да налива бетон веднага след получаване на официално разрешение от турските власти – лицензия за строителство.
Новак обясни, че продължава конструктивната дейност в тази посока, почти всички турски партньори вече са издали необходимите разрешителни за проекта.

Ръководителят на Министерството на енергетиката отрече информацията, че в момента „Росатом“ не извършва дейности по проекта. Предстои проектиране, земеустройствени дейности, поръчване на оборудване.
Новак обобщи, че началото на строителните работи зависи от времето за издаване на лицензията. Не е изключено строителството да започне преди края на тази година.

Източник: https://pronedra.ru/atom/2017/10/21/aes-akkuyu/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари