ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Днес 2 милиарда души по света имат ограничен достъп до електроенергия – заяви Алексей Лихачов

12.10.2017

 Основно предизвикателство на съвременния свят е енергийната бедност. Това заяви генералният директор на руската корпорация „Росатом“ Алексей Лихачов. Той добави, че днес два милиарда души по света имат ограничен достъп до електроенергия.
До 2040 г. търсенето на електроенергия може да нарасне почти три пъти, каза Лихачов в рамките на Руската енергийна седмица. „Това е прогнозата. И затова мисля, че всички източници на електроенергия ще бъдат все по-търсени“.

Говорейки за ядрената индустрия, Лихачов заяви: „Убеден съм, че атомната енергетика, като минимум, ще запази позициите си“.
Нещо повече, той изказа предположение, че ядрената индустрия дори ще продължи да увеличава мощностите си и ще остане част от световния енергиен баланс.

„Росатом“ е най-голямата електроенергийна компания на Русия . През 2016 година тя е произвела 196,37 милиарда kWh електроенергия.

Подробности на: https://www.cnbc.com/2017/10/05/ceos-predict-the-challenges-and-trends-for-the-future-of-world-energy.html

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

AP-1000 – за АЕЦ “Sanmen”, Toshiba и Westinghouse 2017 година е решаваща

 Корпорацията „Toshiba“ се оказа в сложно положение поради закупуването на компанията „Westinghouse“, се казва в статията, публикувана  в „Wall Street Journal“. Витрината на проблемите...

Още »

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари