ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Енергийният мост “Украйна-ЕС” може да бъде реализиран на базата на публично-частното партньорство

13.10.2017

 Министерството на икономическото развитие и търговията започна проучването на проекта за енергиен мост Украйна-ЕС, което ще улесни интеграцията на енергийната система на Украйна в европейската ENTSO-E енергийна система.
Това съобщи първият заместник министър-председател, министърът на икономическото развитие и търговията Степан Кубов на страницата си във Facebook.

„Енергийният мост Украйна-ЕС“ може да бъде първият проект за публично-частно партньорство, който ще бъде реализиран в съответствие с актуализираното законодателство за ПЧП, изпълнението му ще допринесе за интегрирането на енергийната система на Украйна в европейската ENTSO-E енергийна система и ще се превърне в възможност за износ на украинска ядрена електроенергия „, – пише министърът.
Според министъра приблизителната обща стойност на проекта е 243,5 милиона евро.

„Планира се проектът да бъде реализиран от инвестиционни фондове, като в същото време местният бюджет ще може да получи 3,5 милиона евро от данъци и дивиденти, а държавният бюджет – 2,9 милиарда евро“, добави той.
Той също отбеляза, че „значението на проекта е трудно да се оцени, затова днес се срещнах с консорциума от полски, британски и шведски компании, които всъщност разработиха и предложиха проекта „Енергиен мост“.
Вече проучваме подробно предложението в Министерството на икономическото развитие „.

Подробности на: http://jkg-portal.com.ua/ru/publication/one/v-mnekonomrozvitku-rozpochali-vivchennja-projektu-jenergomostu-ukrajina-jes-51206

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

AP-1000 – за АЕЦ “Sanmen”, Toshiba и Westinghouse 2017 година е решаваща

 Корпорацията „Toshiba“ се оказа в сложно положение поради закупуването на компанията „Westinghouse“, се казва в статията, публикувана  в „Wall Street Journal“. Витрината на проблемите...

Още »

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари