ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Tesla ще достави стотици акумулаторни батерии на бедстващия след урагана Мария остров Пуерто-Рико

04.10.2017

Тесла ще достави стотици батерии PowerWall на остров Пуерто Рико, голяма част от които остава без електрозахранване след урагана Мария. Ремонтът на мрежите може да отнеме до шест месеца.

 

Бурята бушуваше на 20 септември, но досега повечето жители не могат, както обикновено, да използват вода, климатици, нямат къде да съхраняват разваляща се храна. Болниците на острова функционират с дизелови генератори.

Батериите PowerWall ще могат да работят в комплект със слънчеви панели и ще работят, докато не възстановят енергийната система на острова. Няколко батерии вече са пристигнали, някои все още са на път.
Тесла работи с местни организации, за да определи най-добрите места за поставяне на батериите.
Експертите смятат, че ще бъде трудно и скъпо да се възстанови електрическата мрежа в Пуерто Рико, тъй като електропроводите преминават през труднодостъпни планински райони, на някои места може да се работи само от хеликоптер.

Източник:  https://pronedra.ru/alternative/2017/10/02/tesla-powerwall-puerto-riko/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари