ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росатом” съобщи кой ще достави турбините за АЕЦ “Аккую” в Турция

01.10.2017

Дставчик на турбините за атомната електроцентрала Аккю ще бъде компанията Alstom Power Systems (дъщерно дружество на General Electric), заявиха представители на корпорацията „Росатом“.

 

 

Както е отбелязано в съобщението на корпорацията, Alstom ще предостави на изпълнителя основните и спомагателните части на парната турбина, осигурявайки необходимото оборудване за четирите енергоблока.
В турбините (машинни) зали, ще бъдат инсталирани моделите Arabelle, те се характеризират с повишена икономичност и се считат за надеждни.

Цената на договора, сключена от Турция с френската компания, възлиза на 553 милиона евро без ДДС.

Алстом се ангажира да достави оборудването за първия етап на атомната електроцентрала (два енергоблока) до май на следващата година. Турбините, които ще бъдат монтирани на трети и четвърти блок, се планират да бъдат предадени на клиента съответно през април 2023 и 2024 година.

Източник: https://pronedra.ru/atom/2017/09/30/postavki-turbin-dlya-aes-akkuyu/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари