ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – Тянванската АЕЦ изведе трети блок на минимално контролируемо ниво на мощност (МКУ)

01.10.2017

„Днес имаше ключово събитие в изграждането на втория етап на АЕЦ“ Тянван „, каза Валери Лимаренко, президент на групата компании от АСЕ. – Енергоблок № 3 на АЕЦ „Тянван“ е изведен на минимално контролируемо ниво на мощност. Следва енергийният пуск на енергоблока“.

 

Реакторната установка на 3-то блок на АЕЦ „Тянван“, построен в Китай с техническата помощ на Групата компании от АСЕ, беше пуснат на минимално контролируемо ниво на мощност.
Това е последният етап от физическия пуск.

Процесът на физическия пуск на блок 3 на централата започна на 18 август 2017 г., когато след цялата подготвителна работа в реактора беше поставена първата горивна сборка. В реактора бяха заредени общо 163 горивни касети. Всички работи бяха извършени в режим на автоматични операции, при спазване на всички норми за безопасност и с изпреварване на графика.
Разрешението за зареждане на свежо ядрено гориво в реактора на трети енергоблок на АЕЦ „Тянван“ беше официално получено от Националната администрация по ядрена безопасност на Китай (National Nuclear Safety Administration of China) на 9 август 2017 година.
Зареждането на горивото е приключило предсрочно, и след получаване на всички необходими разрешителни, енергоблок № 3 на 28 септември 2017 г. е изведен на минимално контролируемо ниво на мощност. Започна контролирана верижна реакция, системите за контрол регистрираха появата на първите неутрони. След това предстой енергиен пуск и свързване на енергоблока към електроенергийната система на Китай.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/NN-Tianwan-3-attains-first-criticality-2909174.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари