ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Бразилия се надява трети блок на АЕЦ “Ангра” да бъде довършен с помощта на “Росатом”

03.10.2017

Бразилия разчита до края на тази година да се договори с Русия за условията за съвместно сътрудничество за завършване на проекта за строителството на Трети енергоблок на единствената бразилска АЕЦ „Ангра“.

 

Това съобщи Марсело Гомес, директор на департамента за развитие на нови проекти на бразилската държавна корпорация Eletronuclear, която отговаря за експлоатацията на централата.

Дейностите по изграждането на Трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“ с проектна мощност от 1350 MW, в чиято основа стои германски проект, са започнали през 1984 година, но по редица причини централата остава недостроена.

По думите на Гомес, „Росатом“ би могъл да помогне на Бразилия да завърши дострояването на този енергоблок.
„Има взаимен интерес, стремеж за съвместно завършване на тези дейности, вече достатъчно време водим преговори на тази тема“, каза той.

„В този случай не става дума за използване на руските технологии, тъй като е невъзможно те да бъдат използвани в рамките на проекта на АЕЦ „Ангра“ 3.
Корпорация „Росатом“ би могла да помогне с опита си в строителството, координацията на проекти, контрола върху хода на работата, както и доставката на някои недостигащи компоненти“, поясни Гомес.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2017/09/28/79685

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари