ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – АЕЦ Vogtle – Партньорите ще продължат с проекта за изграждане на двата блока с AP-1000

27.09.2017

Държавните регулатори в американския щат Джорджия могат да решат бъдещето на разширяването на АЕЦ „Вогтъл“ през февруари 2018 година.
Те са насрочили редица изслушвания за декември тази година, за да обсъдят разходите за продължаващото изграждане на двата енергоблока на централата.

 

След изслушванията се очаква на 6 февруари 2018 година Комисията за обществени услуги на Джорджия (PSC) да вземе решение, съобщи Atlanta Business Chronicle.

Компаниите, които работят по проекта за строителството на два енергоблока с реактори AP1000 в АЕЦ „Вогтъл“, подадоха препоръка в PSC на 31 август за продължаване на изграждането на централата, въпреки че се очаква разходите да скочат много над 20 милиарда долара.

Преразходите по проекта помогнаха за банкрута на „Уестингхаус“, вече бивш доставчик на инженеринга и изграждането на централата. Компанията Southern Co., която е дъщерна на Georgia Power, и другите компании собственици на проекта в препоръките си за продължаване на работата съобщават, че са избрали компанията Bechtel за глобалния инженеринг, изграждането и управлението на проекта за АЕЦ „Вогтъл“.

Подробности на: http://www.powermag.com/vogtle-partners-to-proceed-with-beleaguered-nuclear-expansion-project/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари