ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран заплашва да ускори ядрената си програма в случай, че САЩ се оттеглят от споразумението

26.09.2017

Външното министерство на страната обвини Съединените щати, че са непредсказуеми и не може да се разчита на тях.
Иранският външен министър
Джавад Зариф каза, че Техеран ще ускори ядрената си програма в случай, че САЩ се оттеглят от споразумението за атома.

 

 

Иран, ако САЩ се оттегли от споразумението за атома, може да ускори ядрената си програма, но тя ще остане мирна, каза иранският външен министър Хавад Зариф.

- Иран има редица възможности, които включват оттегляне от споразумението и връщане към ядрената програма с по-бързи темпове. Тази програма ще остане мирна, но няма да засяга или да приеме ограниченията, които преди това приехме „, каза Зариф по CNN.

Обърнете внимание, че преразглеждането на програмата се провежда в САЩ на всеки три месеца, а ръководителят на Белия дом многократно заявява намеренията си да се оттегли от споразумението.

Според иранския външен министър САЩ демонстрират, че не може да се разчита на тях.

- Седемте доклада на МААЕ показват, че Иран е партньор, на който можете да разчита. Надявам се Съединените щати да преразгледат позицията си и да покажат, че на тях също може да се разчита, заключи Зариф.

Спомнете си, че Техеран и „шестте“ международни посредници през 2015 година постигнаха историческо споразумение за уреждане на отдавнашния проблем за иранската ядрена програма. Документът влезе в сила на 16 януари 2016 година.

Източник: https://life.ru/t/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/1046258/iran_ughrozhaiet_uskorit_iadiernuiu_proghrammu_v_sluchaie_vykhoda_ssha_iz_soghlashieniia

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари