ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран – Ядреният арсенал на Израел заплашва света

24.09.2017

Иранският посланик в Международната агенция за атомна енергия Реза Наджафи критикува Израел за това, че не желае да се присъедини към Договора за неразпространение на ядрените оръжия, и заяви за „заплахата“, която за света представлява израелският ядрен арсенал.

 

 

„Светът е наясно с ядрения потенциал на израелския режим, както и с обема на неговия военен потенциал, който винаги е бил източник на тревога за международната общност“, каза Наджафи на 61-ата сесия на общата конференция на МААЕ във Виена на 21 септември.

Иранският дипломат припомни, че от 1982 година МААЕ е приела редица резолюции, в които призовава Израел да се присъедини към Договора за неразпространение на ядреното оръжие за да бъдат всички негови ядрени съоръжения под контрола на агенцията. Последната такава резолюция беше приета на конференцията на МААЕ през 2010 година.

Източник: http://www.mignews.com/news/arabisrael/world/220917_200509_55255.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари