ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Генералният директор подчерта програмите и резултатите на МААЕ при откриването на 61-та генерална конференция

19.09.2017

Поддържането на висококачествени програми и постигането на конкретни резултати за държавите-членки са ключът към успеха на МААЕ в принос за международното развитие, мира и сигурността, каза днес генералният директор Юкиа Амано във Виена.

 

Той говори при откриването на годишната среща на Агенцията, известна като Генералната конференция.

Като отбелязва широкия мандат на МААЕ, г-н Амано говори за повишената осведоменост за своята уникална роля в прехвърлянето на ядрената технология в развиващите се страни, за ядрените си проверки и работата, която подкрепя страните в постигането на целите на ООН за устойчиво развитие в областта на енергетиката, промишлеността, управлението на водите и здравето.

„Агенцията ще продължи да предоставя висококачествени програми и ще реагира своевременно на нуждите на държавите-членки“, заяви г-н Амано, който беше назначен по акламация за друг четиригодишен мандат като генерален директор.

През последните шест десетилетия МААЕ допринесе за международния мир и сигурност и направи значителна промяна в живота на милиони хора, каза той.

Модернизацията на лабораториите за ядрени приложения на МААЕ край Виена е постигнала отличен напредък и новата лаборатория за инсектициден контрол на вредителите ще бъде открита до седмица.

„Когато бъде завършен след няколко години, разширеният лабораторен комплекс ще увеличи значително нашите възможности като притежател на технологии в полза на всички 168 държави-членки на МААЕ“, добави г-н Амано.

Още много подробности на: https://www.iaea.org/newscenter/news/director-general-highlights-iaea-programmes-and-results-at-61st-general-conference-opening

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари