ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


България се представя достойно на 61-та сесия на Генералната конференция на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ)

19.09.2017

Българската делегация се ръководи от зам. министърa на енергетиката г-н Красимир Първанов и от ст.н.с. д-р Лъчезар Костов, председател на Агенцията за ядрено регулиране.

 

Членове на делегацията са представители на Министерството на енергетиката, Агенцията за ядрено регулиране, АЕЦ “Козлодуй”, Държавно предприятие “Радиоактивни отпадъци”, Института за космически изследвания и технологии към БАН и Постоянното представителство на Република България във Виена.

За първи път в историята на МААЕ на този най-висок форум България се представи със собствен информационен щанд.
Това стана по повод
60-та годишнина на АЯР.

 

Предеседателят на АЯР откри изложбата.
На нея е показано развитието на ядрената енергетика и приложенията на ядрената енергия в Република България.

Заедно с АЯР в щанда, участват АЕЦ “Козлодуй”, Държавно предприятие “Радиоактивни отпадъци”, Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика и Института за космически изследвания и технологии към БАН, Националният център по радиобиология и радиационна защита и БУЛАТОМ.

Tags: , ,

One Response to България се представя достойно на 61-та сесия на Генералната конференция на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ)

  1. Красимир Христов on 21.09.2017 at 16:04

    За да имате по-пълна представа за личностите уважили откриването на изложбата вижте снимките на: http://www.bnra.bg/bg/news/bg_v_MAAE

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари