ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Uranium One създаде търговска компания в Швейцария

13.10.2017

Uranium One, международното миннодобивно подразделение на „Росатом“, създаде в град Цуг, Швейцария търговската компания Uranium One Trading AG.

 

Със създаването на търговска компания Uranium One поставя пред себе си за цел повишаване на дела си на международния пазар на природен уран, чрез провеждане на краткосрочни и средносрочни сделки, поддържане на дългосрочен портфейл от договори.
Освен това Uranium One Trading AG ще подпомага развитието на новото направление в структурата – търговски операции с метали и минерали, необходими за „новата“ и ядрената енергетика, както и течни метали, които се търгуват на борсата.

„Създаването на търговската компания е в отговор на новите реалности и тенденции на пазара. Това ще ни позволи по-оперативно да реагираме на запитвания и ефективно да удовлетворяваме потребностите на клиентите“, отбеляза президентът на АО „Ураниум Уан Груп“ Василий Константинов. „На световния пазар на уран нараства конкуренцията в областта на дългосрочните договори от страна на трейдърите. Това е свързано с факта, че много световни енергийни компании са разширили списъка на потенциални доставчици, традиционно съставен само от производителите на уран, за сметка на търговските компании. Друга тенденция на пазара е намаляването на сроковете на договорите и прехода от дългосрочни към средносрочни и краткосрочни договори“, коментира още Константинов.

За справка

Международното миннодобивно подразделение Uranium One обединява чуждестранните уранодобивни активи на руската корпорация „Росатом“.
Холдинговата компания на подразделението е АО „Ураниум Уан Груп“.
Основният актив – компанията Uranium One Inc., в чиито предприятия се добива природен уран в местонахождения в Казахстан и САЩ.
Uranium One е на четвърто място в света по обем на добив на уран и има най-добрите показатели на себестойността на производството сред ТОП-5 на световните производители на природен уран.

Подробности на: http://www.uranium1.com/news/news/uranium-one-opened-a-trading-company/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание