ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Порошенко: Стига ми един ядрен заряд, за да укротя Путин

17.09.2017

Президентът на Украйна мечтае за мир и атомна бомба едновременно.
Сигурността на страните не дава Будапещенския меморандум, а един ядрен боен заряд, каза украинският президент Петро Порошенко на 15 септември, по време на така наречената „Европейска конференция в Ялта“.

 

„Нито неутралитета, нито извънблоковия статут не помагат на Украйна. Това беше лукавство, преследващо една-единствена цел – да отслаби жертвата.
Меморандумът от Будапеща също не работи . Десет като меморандумите от Будапеща струват по-малко от един ядрен боен заряд „, заяви Порошенко в присъствието на политици, най-вече на страните от НАТО.
Този пасаж в най-малка степен не му попречи веднага да обяви, че е „президент на мира“. И също така да потвърди, че на срещата с американския лидер Доналд Тръмп, насрочена за септември, той ще повдигне въпроса за доставките на смъртоносни американски оръжия за въоръжените сили на Украйна.

Тази година това е вторият намек за „независими“ политици, че би било хубаво да се върне ядреният статут на Украйна, от който тя се отказа след разпадането на СССР, като подписа меморандума в Будапеща.
През март ръководителят на украинското външно министерство Павел Клинкин, говорил в американския Сенат, призова преговорите да бъдат „рестартирани“.

Изявления на различни украински политици от нацистки тип по този въпрос не се вземат под внимание.

Подробности на: http://svpressa.ru/war21/article/181430/?rss=1

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари