ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом“ ще строи мрежа от центрове за обработване на продукция с използване на радиационни технологии

02.10.2017

 Филипинската компания A Brown Company, Inc. (ABCI) и „Русатом Хелскеа“, дъщерна компания на „Росатом“, подписаха рамково споразумение за строителството на мрежа от центрове за обработване на продукция с използване на радиационни технологии във Филипините.

Подписването на документа бе в рамките на конференцията „Mindanao Business Conference 2017“ в присъствието на извънредния и пълномощен посланик на Русия във Филипините Игор Ховаев и президента на търговско-промишлената палата на Филипините Джордж Барселон.
От страна на „Русатом Хелскеа“ Меморандумът бе подписан от заместник-генералния директор Рустам Рахматулин, а от филипинска страна – от президента на ABCI Роел Кастро.
Основен презентатор на конференцията бе президентът на Филипините Родриго Дутерте.

 

Рамковото споразумение е важна крачка по пътя на развитие на двустранното сътрудничество, основа за което е сключеният на 20 юни 2017 г. Меморандум за разбирателство между „Русатом – Международна мрежа“ и ABCI.

Партньорите определиха принципите на организиране на взаимодействието и по-нататъшното му разширяване при изграждането на мрежа от центрове на територията на Филипините.
Използването на радиационни технологии ще позволи да се увеличи срокът за съхранение на продуктите, да се предотврати прорастването на зеленчуците, да се отстранят насекомите вредители, да се стерилизира медицинската продукция и да се предостави възможност за провеждане на редица научни изследвания.

„Съвременните технологични решения и експертизата на „Росатом“ ще помогнат за по-нататъшното иновативно развитие на Филипините. За откриване на нови търговски възможности за различни индустрии“, отбеляза президентът на ABCI Роел Кастро.

Страните отбелязаха етапите за реализиране на проекта и потвърдиха намерението си да подпишат съществуващите документи за осъществяването му.
Планира се договорът за подготвителните дейности за изграждане на центъра на избраната площадка да бъде сключен до края на 2017 година.
Очаква се последващите договори, в това число за проектиране, производство, доставка и монтаж на основното оборудване, да бъдат подписани през 2018 година.

По думите на генералния директор на „Русатом Хелскеа“ Денис Чередниченко, тези стъпки свидетелстват за високото ниво на интерес към руските радиационни технологии на световния пазар.
„Росатом“ е готов да развива във Филипините радиационни технологии, помагащи както за подобряване качеството на живот и здравето на хората, така и за развитието на съвременните промишлени технологии. Ние предоставяне технологично решение „до ключ“, заяви Чередниченко.

Източник: www.rosatom.com

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари