ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF – Ядрената енергетика на UK ще изпитва сериозни затруднения след Brexit, необходими са спешни мерки

18.09.2017

Френската EDF предупреди, че излизането на Великобритания от Европейския съюз може да доведе до спиране на съществуващите АЕЦ на Острова и да предизвика забавяне на изграждането на новата атомна централа Hinkley Point C“.

В изявление пред енергийната комисия в Камарата на лордовете, директорът по корпоративна политика и регулиране на EDF Ангела Хепуърт (Angela Hepworth) заяви, че потенциалното излизане на Великобритания от Европейската общност за атомна енергия – Евратом след Брекзит предизвиква „значително безпокойство“.
Тя добави, че EDF „много“ разчита на договорът за Евратом, който управлява международния трансфер на персонал и материали в областта на ядрената енергетика, за да подсигури работата на съществуващите АЕЦ.

„Всяко прекъсване на споразуменията може да повлияе на сигурността на доставките. Изключително важно е заместващите споразумения да отговарят възможно най-много на съществуващите споразумения на Евратом“.

Хепуърт заяви, че дори повредата на един компонент може да доведе до спирания, ако той трябва да бъде сменен, чрез внос от друга страна, което би станало много по-трудно, ако Великобритания напусне Евратом без подобен договор.

Подробности на: http://utilityweek.co.uk/news/edf-fires-warning-over-post-brexit-nuclear-outages/1312032#.WbwYorjxPCM

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари