ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


KAZENERGY: от “зелената” енергетика до “зелената” икономика

19.09.2017

Астана беше домакин на XI-тия Евроазиатски форум КАЗЕНЕРГИЯ, чиято тема – „Създаване на енергията на бъдещето“ – беше продължение на международната изложба EXPO-2017, която завърши в столицата на Казахстан.
Десетки големи международни организации, както и многонационални петролни, газови и енергийни компании традиционно участваха във форума.

 

Специално заслужава да се отбележи, че тази година Kazenergy надхвърли дискусиите за бъдещето на световния енергиен сектор и се разгърнаха разгорещени дебати за бъдещето на „зелената“ икономика като цяло и за приноса, който могат да направят компании от най-различни сектори.

Така че много експерти в хода на дискусията се съгласиха, че е необходимо да се преразгледа съществуващата практика на прекомерно потребление в полза на по-икономично устойчиво потребление, което има минимални рискове за човека и околната среда.

„Зелената“ икономика възприема напълно нови подходи не само към околната среда, но и към здравето на всеки отделен човек. Днес желанието на хората да бъдат здрави става преимущество, което е от голямо значение за устойчивото развитие на цели държави, тъй като въпросът се поставя категорично: или сме здрава нация или оставаме на ръба на развитието.

Здраве или тютюнопушене?

Това е мнението на Филип Морис Интернешънъл, една от водещите тютюневи компании в света, която обяви трансформацията на бизнеса си и си постави за цел да освободи света от тютюнев дим, като замени цигарите с алтернативни продукти.

За системата, която може да запази здравето чрез премахване на вредния процес на горене и, като следствие, образуването на катрани и други токсични вещества, подробно разказаха по време на KazEnergy-2017 представители на фирмата IQOS.
Иновативната разработка на фирмата се появи наскоро в Казахстан, но благодарение на идеалното си съответствие с популярната в света на концепция за намаляване на вредите от тютюнопушенето вече се радва на повишено търсене от страна на потребителите.

Както беше отбелязано по време на форума, опитът показва, че съвременният човек има желание да променя своите навици и поведение, ако това обещава повече ползи.

Източник: http://www.inform.kz/ru/kazenergy-ot-zelenoy-energetiki-do-zelenoy-ekonomiki_a3063548

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари