ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Сработи АЗ на пети блок на Нововоронежката АЕЦ

29.09.2011

Пети енергоблок на НВ АЕЦ спря вследствие на сработване на аварийната защита (АЗ), породено от лъжлив сигнал за превишаване на допустимата температура в първи контур, – съобщават от прес-центъра на централата.

“Сработването на АЗ е станало вчера в 16,30 часа московско време. Повреди по системите и оборудването, както и пострадали няма”, – се казва в съобщението.

Случилото се, по информация от прес-службата на централата, е извън скалата за оценяване на ядрени събития INES, защото няма отношение към безопасността на централата и персонала.

Радиационния фон в района на централата не се е изменил и не превишава естествените стойности.

 

Както вече писа AtomInfo.Bgпети блок беше въведен в експлоатация след почти едногодишна модернизация и получаване на лиценз за продължаване на срока на експлоатация с 20 години на 18.09.2011г. 

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари