ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Westinghouse е готова да доставя ядрено гориво за всички АЕЦ в Украйна

20.09.2017

Уестингхаус заявява, че е готова да доставя ядрено гориво едновременно на всички атомни електроцентрали в Украйна. Това съобщи Азиз Даг, вицепрезидент и управляващ директор на Westinghouse, в интервю за “украински новини”.

 

„В настоящия договор с националната компания за производство на електрическа енергия „Энергоатом“се предвижда, че може да има доставка едновременно на всички енергийни блокове на Украйна.
Уестингхаус е готов да изпълни тази клауза на договора. Ще се радваме да направим това и сме готови да изпълним такова искане на „Енергоатом“, ако то бъде направено“, заяви Даг.

Той добави, че в момента компанията планира да разшири доставките на горива за Украйна и скоро ще бъде необходимо да започне преговори за продължаване на договора с „Энергоатом“, който приключва през 2020 година.

Той също така каза, че Уестингхаус няма да има проблеми с доставката на ядрено гориво както за несерийния (пилотен – б.р.) блок №1 на Южко-украинската атомна електроцентрала , така и на блоковете тип ВВЭР-440 на Ровненската АЕЦ.

Цялото интервю: https://ukranews.com/interview/1763-azyz-dag-yz-ukraynskykh-ehnergoblokov-mozhno-poluchyt-bolshe-ehlektrychestva-y-my-znaem-kak-ehto

Tags: , ,

2 Responses to Westinghouse е готова да доставя ядрено гориво за всички АЕЦ в Украйна

  1. 123 on 20.09.2017 at 6:07

    Дали от Уестингхаус ще успеят да направят регулиращу касети за ВВЕР-440?

    • TSO on 21.09.2017 at 0:17

      Ще ги направят без изгаряща част. Все едно, тя е механично слабо място.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари