ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Киев привлича за реализацията на енергийния мост Украйна-ЕС компанията “Westinghouse”

14.09.2017

Министерството на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна съобщи, че американската фирма Westinghouse ще вземе участие в проекта за създаване на енергиен мост между Киев и Брюксел.

 

В съобщението на министерството се казва, че Westinghouse ще бъде ангажиранa с работата съответстваща на производствения и профил –  организиране трансфера на необходимата мощност от втори блок на Хмелницката атомната електроцентрала.
Тези работи са насочени към осигуряване на необходимите условия за износ на електроенергия в Европейския съюз, казаха министерството.

В допълнение към Westinghouse, Polenergia International и EDF Trading Limited се споразумяха да участват в проекта. Министерството вече изпрати на партньорите техническа и икономическа обосновка за сътрудничеството.
Енергийният мост трябва да помогне на Украйна да осъществи следните задачи: да интегрира електроенергийната си системата с европейската, да развива инфраструктурата, да привлича инвеститори и средства от износа на електроенергия.

Източник: https://pronedra.ru/energy/2017/09/07/energomost-ukraina-evrosoyuz/

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари