ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – АЕЦ Тянван втори етап – Надзорните органи завършиха разглеждането на Окончателния отчет по обосновката на безопасността, разработен с участието на специалисти от ОКБ «ГИДРОПРЕСС»

03.09.2017

АО «Атомстройэкспорт» обяви благодарност за работата на екипа на „ОКБ ГИДРОПРЕС“ АД, който взе активно участие в разработването на Окончателния доклад за обосноваване на безопасността на блоковете 3 и 4 на Тянванската АЕЦ и защитата му в Държавния атомен надзор на Китай.

 

Резултатът от съвместната работа на ОДБ „ГИДРОПРЕС“, други организации на „Росатом“ и китайската страна беше получаването на лицензия за първото зареждане с гориво в активната зона на блок 3 на АЕЦ „Тянван“.
Реализирано бе важно ключово събитие „Зареждане на горивото в активната зона на блок 3 на АЕЦ „Тянван“ преди определения срок – http://atominfo.bg/?p=58503 .

Източник: http://www.gidropress.podolsk.ru/ru/presscenter/news.php?news_cid=61&news_id=873

Б.Р. – Надзорът в КНР се реализира от два паралелни органа NNSA и NEA.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари