ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Горивната компания на „Росатом“ ТВЭЛ продължава международния проект „Нулев отказ на ядреното гориво“

29.08.2017

В рамките на международния проект “ Нулев отказ на ядреното гориво „, иницииран през септември 2011 година от Горивната компания на „Росатом“ ТВЭЛ, Хмелницката АЕЦ (Украйна) под формата на технически одит беше посетена от делегация експерти от Държавно предприятие „НАЭК „Энергоатом“ (Украина), „CEZ a.s.“ (Чешка република), АЕЦ „Козлодуй“ (България), АО „Концерн Росэнергоатом“ и АО „ТВЭЛ“ (Руската федерация).

Международни експерти в областта на производството и експлоатацията на ядрено гориво осъществиха контрол върху извършването на ремонтни дейности в системите за кондициониране на оборудването в цех ТИА (топлотехнически измервания и автоматика) на блок № 1.
Посетиха блочния щит за управление (БЩУ) и машинна зала на блок № 2
Бяха и на обзорната площадка за наблюдение на Хмелницката АЕЦ.

В рамките на посещението се проведе продуктивна дискусия по актуални въпроси на проекта „Нулев отказ на ядреното гориво“.

Наталия Шумкова, изпълнителен директор на Държавно предприятие „НАЭК „Энергоатом“, Панашеченко – генерален директор на Хмелницката АЕЦ , Владимир Молчанов, ръководител на проекта „Нулев отказ“ от АО „ТВЭЛ“ и други участници в срещата подчертаха значението на задачите, които се решават от експертите на международния проект за осигуряване на безпроблемна и надеждна експлоатация на ядреното гориво руското производство.

За справка

Проектът „Нулево ниво на отказите на ядреното гориво“, осъществяван на международно ниво по инициатива на Горивната компания на Росатом «ТВЭЛ» от 2011 година, е насочен към подобряване на качеството на производство и експлоатация на руското ядрено гориво в руските и чуждестранни атомни електроцентрали.
Основните направления на съвместна дейност са: разработка, внедряване и контрол на изпълнението в проектно-конструкторските организации, в заводите-производители и в АЕЦ на организационни и технически мерки за изключване отказите на ядрено гориво.
Проектът включва като партньори специалистите от
АО «ТВЭЛ» и АО «Концерн «Росэнергоатом» от Русия, представители на компаниите от ядрената индустрия на Чешката република, България и Украйна.

Източник: http://www.rosatom.ru/journalist/news/toplivnaya-kompaniya-rosatoma-tvel-prodolzhaet-mezhdunarodnyy-proekt-nulevoy-uroven-otkaza-yadernogo/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари