ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


НВАЕЦ-2 –Започна работата по напрягане армировката на вътрешната защитна обвивка на ядрения остров на втори енергоблок

13.08.2017

На Втори енергоблок на Нововоронежската АЕЦ-2 (главен проектант – АО „Атоменергопроект“, главен изпълнител – групата компании ASE) специалистите пристъпиха към ключово събитие – напрягане на армировката на защитната обвивка на реактора.

 

 

Нововоронежската АЕЦ-2 стана първата атомна електроцентрала, в която тази операция се извършва от руската организация ООО „Проследяващи тест-системи“.

По-рано, при строителството на блоковете на Калининската и Ростовската атомни електроцентрали, бяха привличани международни компании. В рамките на дейността по напрягане на армировката на вътрешната защитна обвивка се реализира проекта „Производствени системи „Росатом“, чиято цел е да се съкрати срокът от 71 дни (времето, което същата операция отне при Първи енергоблок на Нововоронежката АЕЦ – 2) до 61 дни.

Много подробности за технологията на напрягане на армиращите въжета и друго на: https://vk.com/wall-61269583?offset=0&own=1

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

AP-1000 – за АЕЦ “Sanmen”, Toshiba и Westinghouse 2017 година е решаваща

 Корпорацията „Toshiba“ се оказа в сложно положение поради закупуването на компанията „Westinghouse“, се казва в статията, публикувана  в „Wall Street Journal“. Витрината на проблемите...

Още »

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари