ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Кувейтски инвестиционен фонд се отказва от ядрената енергетика и смята да продаде своя дял от AREVA

11.08.2017

Кувейтският държавен инвестиционен фонд ще продаде принадлежащите му около 5% от акциите на Areva на френската държава, съобщи „Ройтерс“.

 

Суверенният фонд на Кувейт (KIA), един от най-големите в света, плати 600 милиона евро за 4,82% от акциите през 2010 година.
Оттогава стойността на акциите на Areva падна, защото капиталът на компанията бе унищожен заради загуби в продължение на няколко години.

За спасението на Areva държавата отдели 4,5 милиарда евро, а компанията претърпя реструктуриране. Сега френската държава ще плати на KIA за 18,46 милиона акции около 83 милиона евро (по 4,5 евро за акция), което е 86% по-малко, отколкото е заплатил фондът.

Източник на „Ройтерс“ е съобщил, че KIA вече не се интересува от проекти, свързани с ядрената енергетика и смята да продаде акциите си на френската държава, която пряко или косвено притежава почти 89% от Areva SA.

Подробности на: https://www.reuters.com/article/areva-restructuring-kia-idUSL5N1KQ3A5

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари