ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


РАО от Беларуската АЕЦ ще си остават в страната

12.07.2017

За тази цел ще бъде построен съответният пункт за съхраняване на РАО, които ще се генерират в процеса на експлоатация на централата.
За това се разказва в прессъобщението “За научното съпровождане строителството на атомната електроцентрала в Република Беларус”.

 

“Извършват се изследванията, необходими за изграждане на точки за съхраняване на отпадъците, разработват се препоръки по създаването на единна система от защитни бариери на хранилищата за РАО за осигуряване на безопасното им съхраняване. Съоръжаването на тази точка ще позволи да се изолират радиоактивните отпадъци от АЕЦ и да се предотврати негативното им влияние върху околната среда”, се казва в прессъобщението.

От Министерството на енергетиката на Беларус отбелязват, че за повишаване безопасността на съхраняване на радиоактивните отпадъци са разработени математически модели и изчислителни програми, които дават възможност да се извършват разчети на процесите на миграция на радионуклидите.

За справка

Планира се първи енергоблок на Беларуската АЕЦ да бъде въведен в експлоатация през 2019-та, а втори през 2020-та година.

Скоро в Островец ще се проведе заседание на щаба с руско участие.
Ще се обсъждат сроковете за доставка на оборудването, хода на строителството и работата на ключовите обекти на атомната електроцентрала.

Източник: http://belsat.eu/ru/news/radioaktivnye-othody-s-aes-v-ostrovtse-budut-hranit-na-territorii-belarusi/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари